پلان های روزانه

پلان های روزانه

هر کسی بازیگر نقش اول زندگی خود است، من می خواهم زندگی را کارگردانی کنم
پلان های روزانه

پلان های روزانه

هر کسی بازیگر نقش اول زندگی خود است، من می خواهم زندگی را کارگردانی کنم

دربارۀ شبکه های اجتماعی

جدیداً شبکۀ اجتماعی جدید گوگل، به اسم گوگل پلاس راه اندازی شده که گویا طرفداران زیادی هم پیدا کرده.

عضویت در شبکه های اجتماعی از چند سال قبل متداول شد و شاید اورکات یکی از اولین وب سایت هایی بود که تونست افراد بسیار زیادی رو جذب خودش بکنه. ارتباط راحت بین افراد، پیغام گذاشتن، چت کردن، به اشتراک گذاشتن عکس و فیلم و برخی مزیت های سادۀ دیگه (از جمله تقویم تولد دوستان)، از ویژگی های مشترک شبکه های اجتماعیه.

فیس بوک، با طراحی متفاوت و ارائۀ امکانات بیشتر و اینترفیس جذاب تونست به سرعت بین کاربران اینترنت جا باز کنه و ظرف مدت کوتاهی میلیون ها نفر رو به عضویت خودش دربیاره.

از اونجا که عضویت در این شبکه ها و آپلود کردن فیلم و عکس کاملاً رایگانه، باید دید چه منفعتی برای شرکت ها و افراد وجود داره که به سمت راه اندازی چنین وب سایت هایی می رن. بالاخره راه اندازی یک شبکۀ اجتماعی که قابلیت به اشتراک گذاشتن فیلم و عکس داشته باشه هیچی هیچی هم نباشه به فضاهای بسیار بزرگ ذخیره سازی و سرورهای قوی نیاز داره که چند صد هزار دلار قیمت دارن... چه چیزی در این شبکه های اجتماعی هست که تا این حد ارزش داره؟

به نظر من جواب خیلی ساده اس: اطلاعات!

هر فرد برای عضویت در یک وب سایت، باید در ابتدا اطلاعات ساده ای همچون اسم، تاریخ تولد، آدرس ایمیل و مذکر یا مونث بودنش رو وارد کنه. بعد از عضویت به تدریج اطلاعات بیشتری از خودش رو وارد سیستم می کنه. اطلاعاتی مثل سوابق تحصیلی، سوابق شغلی (که معمولاً با ذکر دقیق محل تحصیل یا کار هم همراهه)، علاقه مندی ها، دیدگاه های سیاسی، فیلم های مورد علاقه، موزیک، کتاب، افراد و... .

اینجور اطلاعات برای صاحبان این سایت ها بسیار بسیار ارزشمنده. اونها دیتابیسی در اختیار دارن از میلیون ها فرد حقیقی به همراه اطلاعات کامل هر کدوم.

حالا اگر یک کمپانی تولیدی مثل نایک یا پوما بخواد تبلیغاتی هدفمند انجام بده برای افراد بین 20 تا 25 سال مذکر که به ورزش علاقمند هستن و در فلان منطقه زندگی می کنن و به خرید کالاهای مارکدار علاقمند هستن، فیس بوک می تونه به راحتی با یک جستجوی ساده، ظرف چند ثانیه، فهرست بلندبالایی از اینگونه افراد رو به همراه آدرس ایمیل و در بسیاری موارد شماره موبایل، محل دقیق زندگی و... رو بهشون بفروشه.

در واقع تمام درآمد اینگونه وب سایت ها از راه "فروش اطلاعات" اعضاء به شرکت های تولیدی، احزاب سیاسی و حتی دولت هاست.

هیچ بعید نیست اگر روزی دولتی از صاحبان فیس بوک درخواست کنه تا اطلاعات افرادی که مثلاً به فلان دیدگاه سیاسی علاقمند هستن، بالای 18 سال سن دارن و مثلاً در فلان شهر زندگی می کنن رو در ازای مبلغی در اختیارش قرار بده اینکارو بکنه.

همین حالا هم در آمریکا ورود به بعضی مراکز تفریحی و شهربازی ها در صورت لوگین کردن به فیس بوک رایگانه. یعنی کافیه تمام افراد یک خانواده عضو فیس بوک باشن و جلوی در روی کامپیوترهای موجود در ورودی پارک به اکانتشون لوگین کنن تا مجانی وارد پارک بشن! بعضی سینماها هم چنین سیاستی رو پیاده می کنن... و این یعنی تشویق افراد جامعه به عضویت در فیس بوک و به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی خودشون. اطلاعاتی که برای صاحبان سایت از ارزش مالی بسیار بالایی برخورداره.

اما جدای از تمام اینها، فیس بوک و سایر شبکه های اجتماعی، حتی اورکات که یک سایت قدیمی به حساب میاد، از چنان جذابیت هایی برخورداره که نمی شه ازش چشم پوشی کرد. بعنوان مثال به اشتراک گذاشتن عکس و فیلم، صحبت کردن خصوصی و عمومی با دوستان نیاز شدید این روزهای کاربران اینترنته... نیازی که باید به شکلی بهش پاسخ داده بشه.

در واقع می شه گفت هزینۀ استفاده از خدمات این شبکه های اجتماعی، در اختیار قرار دادن اطلاعات شخصیمونه. اطلاعات بعضاً محرمانه و شخصیمون در قبال تماشای عکس های عروسی یا تولد دوستمون در نقطۀ دیگه ای از دنیا.

آیا ارزشش رو داره؟

نظرات 8 + ارسال نظر
روزبه جمعه 31 تیر 1390 ساعت 15:56

حسام جان میشه بدونم از کجا فیلم داونلود می کنی؟
این لیست فیلمهای سمت چپی چیزای جالب تووش هست.

من داونلود نمی کنم. از یکی از دوستان می گیرم که بزرگترین آرشیو ایران رو داره. هم کیفیتش مطمئنه و هم سرعت عملش. خیلی هم آپدیت و کامله. آدرسش اینه:

http://shahredvd.com

البته فیلتره. باید با فیلترشکن بری توش. یه نگاهی به لیستش بنداز،

دارا جمعه 31 تیر 1390 ساعت 12:47

نه میشه نرفت میگن املی
اگرهم بری شاید یه موقع کلاه سرت بره شاید هم نره.

خب ما هم به سهم خودمون از امکاناتشون استفاده می کنیم. همینکه تو این گیر و دار زندگی های امروزی می تونیم حداقل تو یه محیط مجازی دوستامونو ببینیم (حالا گیرم حتی عکسشونو!) خودش خیلیه!

روزبه جمعه 31 تیر 1390 ساعت 02:39

دم مردم و تاریخ ما گرم که هست کلی! همیشه تعاریف شون از واژه ها و سرتیتر ها فرق می کنه با کل دنیا. سرآمدش همین بوروکراسی.

اتفاقن من فکر می کنم ایده آل سرمایه داری مدرن با این مورد باید در تضاد باشه. البته اگه این ایده آل در یک زیر ساخت دموکرات چیده بشه. ولی حتا تو این کشورهای آسیای شرقی هم نمی بینیم.
وقتی اصل آزادی ی فردی با مصرف گرا کردن در مقابل قرار میگیره همه معادلات به طرز مضحکی حل میشه ولی توانایی اجرایی، برای تغییر این شرایط در بطن نابرابر و ناممکن هست. بین مردم و حکومت.

این بین مردم و حکومت ش. دیگه چه برسه به منشور سرمایه داری که اون ته تهاش بیگانه گان هستند!

به این بحث می شه در قالب یه پست جداگانه پرداخت. حرف زیاده در این وادی... اما آخر آخرش می رسیم به افسوس خوردن!

ایمان زمانی پنج‌شنبه 30 تیر 1390 ساعت 14:26

منکه از همون زمان اورکات ازین شبکه های اجتماعی خوشم نمیومد و تا حالا عضو نشدم!!
مگو خیری در کار بوده حسام جان!!
ممنون

خبر که بوده خب، یه چیزایی آدم می شنوه وحشت می کنه... ولی در مجموع اگر با احتیاط عضو شد و اطلاعات وارد کرد احتمال برخوردن به مشکل کمتر می شه...

من از friendster (قبل از اورکات) به اینور عضو همه شون بودم!

روزبه پنج‌شنبه 30 تیر 1390 ساعت 12:08 http://hazrat-eshgh.blogsky.com

پس به بقای زندگی امیدوار باشیم. این ویژگیه سرمایه داریه دیگه. هیچ کار خیری به دست بیگانه نمیدن.
یه جورایی هم حقه شونه! ولی نه تا این حد

به نظر منم حقشونه... شاید حتی بیشتر از این!
وقتی دولتی حاضر باشه روی فکر و ایده های جدید بدون بوروکراسی سخت اداری و پارتی بازی سرمایه گذاری کنه، نتیجه اش می شه همین چیزهایی که می بینیم... حالا توی فرانسه یک جور و توی نظام های سرمایه داری یک جور دیگه.
ما هم تنها مصرف کنندگان این محصولات هستیم و خیلی هم راضی!

روزبه پنج‌شنبه 30 تیر 1390 ساعت 02:19 http://hazrat-eshgh.blogsky.com

یعنی ما گول خوردیم؟
دوباره؟
ای وای

نه. استفاده دو طرفه اس. یعنی همونقدر که ما از خدمات این شبکه ها استفاده می کنیم، اونها هم از بابت ثبت نام و فعالیت ما سود می برن.

فرهاد سه‌شنبه 28 تیر 1390 ساعت 09:21 http://www.rahdari.ir

این جمله آخرت به شدت منو تکون داد...در قبال تماشای عکس ...
در مورد فروش اطلاعات هم حرفت کاملن صحیحه..آمازون رو خبر داشتم که از فروش کتابش ضرر ده است اما درامد میلیاردی از فروش اطلاعات داره...

محسن دوشنبه 27 تیر 1390 ساعت 22:41 http://after23.blogsky.com

تازشم آقا اجازه؟ میگن فیس بوک می خواد چت تصویری راه بندازه. اون دیگه یعنی خیلی دیتابیس آقا. درسته؟
ولی خب تا باشه نایک و ........... اینا باشه. غیر از این نباشه که خیلی خوبه آقا.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد